Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Ο Αν.Καθ. Γιώργος Κοτσερίδης αποφοίτησε από το Τμήμα Γεωπονίας- Κατεύθυνση Επιστήμης Τροφίμων του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 1993. Στην συνέχεια σπούδασε Οινολογία στο Faculte de Pharmacie του Montpellier και το 1995 πήρε και τον μεταπτυχιακό του τίτλο στην Ampelologie-Oenologie (D.E.A.) από το Faculte d’Oenologie του Bordeaux. Με υποτροφία του ιδρύματος Ι.Κ.Υ. ξεκίνησε και ολοκλήρωσε το 1999 το διδακτορικό του δίπλωμα στη Οινολογία στο Πανεπιστήμιο του Βordeaux. Mε την επιστροφή του εργάστηκε ως σύμβουλος σε διάφορες οινοποιητικές μονάδες. Το 2003 άρχισε να εργάζεται ως λέκτορας ΓΠΑ και από το 2016 υπηρετεί πλέον ως Αν. Καθηγητής Οινολογίας και ως διευθυντής του αντίστοιχου εργαστηρίου από το 2015. Ερευνητικά ασχολείται με την επίδραση αμπελουργικών πρακτικών στην ποιότητα των σταφυλιών και των οίνων, με το οινικό δυναμικό των ποικιλιών, με την ταυτοποίηση πτητικών συστατικών του αρώματος των οίνων, με την επίδραση στελεχών ζυμομυκήτων στο άρωμα των οίνων, με την επίδραση του βαρελιού στους οίνους και τα υλικά που εκχυλίζονται από αυτό στους οίνους και τα αποστάγματα. Έχει πάνω από 70 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές και 80 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος και συντονιστής ερευνητικών προγραμμάτων, κριτής επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά και associated editor στο περιοδικό αμπελουργίας – οινολογίας το Oeno One.
Γραφική αναπαράσταση των αποτελεσμάτων οργανοληπτικής εξέτασης των λευκών οίνων της εμβληματικής, συσχέτιση ποικιλιών με περιγραφικούς όρους του αρώματος.
ASR : Ασυρτικο
MSF : Μοσχοφίλερο
MLG : Μαλαγουζια
ROD : Ροδίτης
Nanou E., Mavridou E., Milienos F, Papadopoulos G.,Tempère S.and Kotseridis Y., Odor Characterization of WhiteWines Produced from Indigenous Greek Grape Varieties Using the Frequency of Attribute Citation Method with Trained Assessors. Foods 2020, 9, 1396; doi:10.3390/foods9101396